Maalaus

Maalaus Maalausvinkit Etusivu
Puupintojen huoltomaalaus Vanhan maalipinnan tunnistus Vanhan maalipinnan esikäsittelyt Maalaus Kuultavat pinnat Ulkovärit Sisäpinnat Sisäpintojen maalaustrendit

Maalaus

Vasta nyt päästään vanhoissa ja kuluneissa pinnoissa pintamaalaukseen. Huh huh – sanoo moni jo tässä vaiheessa, mutta usein tämä pintamaalaus on kaikkein mukavinta. Maalaussää kannattaa valita, sillä puolipilvinen on paras. Auringonpaisteella aina varjon puolella maalaus – niin sujuu ja onnistuu. Sateella ei kannata maalata. Puupinnan tulee olla kuiva maalattaessa ja, jos pinta on pesty, niin sitä suuremmalla syyllä on vain maltettava odottaa riittävästi. Maalilaatu valitaan huolella entisen maalin perusteella. Kannattaa merkitä kotona ylös sekä maalilaatu että värisävy jatkoa varten. Säästyy seuraavalla kerralla vaivalta tai jos kohde vaihtaa omistajaa, niin tiedot siirtyvät. Maalimäärä lasketaan neliöiden mukaan. Monesta kaupasta löytyy jo palvelu siihenkin. Ensin otetaan karkeat mitat, ja jos ei poista ikkunoiden ja ovien aukkoja neliöistä, niin määrä osuu aika tarkkaan, sillä purkeissa ilmoitetut riittoisuusmäärät on tehty sileille pinnoille. Jos maali näyttää loppuvan kesken, kannattaa lopettaa aina nurkkaan ja hakea lisämaalia. Kun sekoittaa edellisen purkin loput uuteen erään, vältytään mahdollisilta värieroilta, varsinkin, jos maalit ovat eri tuotantoerää.

Maalattaessa kannattaa käyttää maalaisjärkeä – jos pinta on maalattu aiemmin useamman kerran, pintamaalia voi ohentaa tarvittaessa. Usein sanotaankin, että varjon puolella, jossa säärasitus on pieni, maalia kannattaa ohentaa 5-10 prosenttia, jotta maalikalvoa ei turhaan paksunneta. Työvälineeksi kannattaa valita kunnollinen ulkomaalisivellin. Pakkaukseen on merkitty, sopiiko sivellin vesiohenteiselle vai öljymaalille. Hyvä sivellin nostaa riittävästi maalia ja työ helpottuu.

Talkoolaisia kannattaa pintamaalauksessa välttää, sillä jokainen maalaa ’omalla kädellä’ ja pinta voi tulla villinkin näköiseksi – Jos yksi talkoolainen maalaa yhden seinän, antavat nurkat anteeksi jäljen erilaisuuden. Kuultavat pinnat ovat erittäin haasteellisia, jos käsittelijöitä on useita. Pigmenttien imeytyminen riippuu siitä, kuinka paljon ainetta laitetaan pintaan ja jokainenhan meistä käyttää sivellintä omalla tavallaan.

Ruskas kuva