GeveTherm pinnoitteella sähköenergian säästöä

GeveTherm pinnoitteella sähköenergian säästöä

Suomen suurimpiin sertifioitujen siemenien tuottajiin kuuluu Siementila Salo Oy. Siementila Salo Oy sijaitsemme Loimaalla keskellä vahvaa viljanviljelyaluetta. Siementuotantoa ja kauppaa he ovat harjoittaneet jo pian kolmekymmentä vuotta. Kuivattavaa viljaa käsitellään vuositasolla noin miljoona kiloa.

Siementila SaloSiementila Salo Oy

Siementilan omistaja Markku Salo investoi äskettäin uuteen Mepu kuivuriin ja halusi samalla maksimoida energian säästön myös pintakäsittelyn osalta. Tähän löytyi GVK:lta ratkaisu – nimittäin lämpöä eristävä GeveTherm tuotesarja. Kuivurin lämmitysputkisto käsiteltiin pystypuolisin osin ruiskuttamalla ja vaakaosaltaan käsilevitteisesti. GeveThermiä levitettiin seuraavalla yhdistelmällä: pohjustus ensin Gevetherm Safe:lla jonka jälkeen pintakäsittely tehtiin Gevetherm Energy:lla. Käsittelypaksuus yhteensä noin 1 litra / neliö. Halutessaan käsittely-yhdistelmän päälle voi vielä maalata pintamaalin.

GeveTherm pinnoiteGeveThermillä pinnoitettu Mepu kuivurin lämmitysputkisto

Markku Salo on käytön aikana huomannut maalin eristävän lämpöä mm. siten, että putken pintaa jonka sisällä kulkee 100 asteista lämpöä voi koskea paljaalla kädellä polttamatta ihoa. Käsittely-yhdistelmä vaikuttaa näin myös työturvallisuuteen. Vertailuarvoa energiansäästölle ei tässä tapauksessa vielä ole, koska kuivuri on aivan uusi ja käytössä vasta ensimmäistä kauttaan. Salo on toki huomannut, että kosteasta kesästä huolimatta sähköenergiaa on mennyt hyvin maltillisesti.

GeveTherm käsittely-yhdistelmän jälleenmyyjänä toimii Jarmo Lalli Oy Kumilasta.

Lue lisää GeveTherm tuotteista tästä!                        
                                     

GeveTherm projekt: Jälleenmyyjä:
Siementila Salo Oy Jarmo Lalli Oy
Markku Salo Perälallintie 34, 21820 Kumila
0400-122828 0400-440891
markku.salo@tilasiemen.fi jarmo@jarmolallioy.fi


                                    
                 

Mepu KuivuriSiementila Salon Mepu kuivuri