Kuultavat pinnat

Kuultavat pinnat Maalausvinkit Tuotteet Etusivu
Puupintojen huoltomaalaus Vanhan maalipinnan tunnistus Vanhan maalipinnan esikäsittelyt Maalaus Kuultavat pinnat Ulkovärit Sisäpinnat Sisäpintojen maalaustrendit

Kuultavat pinnat

Uusi puupinta on helppo kuultokäsitellä. Pohjuste ja kuultava pintatuote (vesi- tai liuote-ohenteinen) ennen käsittelyä pöly harjataan huolellisesti. Jos pinta on ehtinyt likaantua tai homehtua, on tietenkin puhdistus tarpeen ennen käsittelyä. Vanhat kuultavat pinnat ovat usein työläitä. Jos pinta on hilseillyt, se raapataan huolella ja puhdistetaan pölystä ja liasta. Hirsipinnoilla kannattaa olla varovainen vesipesun kanssa, jottei vettä pääse rakenteisiin. Jos on välttämättä pestävä niin sanko, puutarhaletku ja jäykähkö harja ovat parhaat välineet.

Jatkokäsittely voidaan kuultaville pinnoille tehdä kuultavalla tuotteella, jos alusta on kohtuullisen hyvä; värisävy joko sama tai tummempi. Raapatut kohdat kannattaa käydä ensin ohuesti läpi ja sen jälkeen koko pinnan käsittely, jolloin väri tasaantuu. Toinen vaihtoehto on käsitellä peittävällä tuotteella, jolloin lopputulos on väriltään tasainen. Kumpi näistä valitaan, riippuu halutusta lopputuloksesta – varsinkin hirsipinnoilla kuultavaa pidetään hyvänä ratkaisuna ja ensimmäisiksi käsittelyiksi eritoten.

Saunamökki