Ulkovärit

Ulkovärit Maalausvinkit Tuotteet Etusivu
Puupintojen huoltomaalaus Vanhan maalipinnan tunnistus Vanhan maalipinnan esikäsittelyt Maalaus Kuultavat pinnat Ulkovärit Sisäpinnat Sisäpintojen maalaustrendit

Ulkovärit

Ulkovärien valinta on oma maailma ja siitä voisi kirjoittaa toisenkin artikkelin, siksi vaikeaa se joskus on. Ulkomaalikartat ovat tehty siten, että värit ovat murrettuja ja sopivat luontoon paremmin. Eli valinta kannattaa tehdä aina juuri ulkovärikartasta, ellei ole ammattilainen ja osaa valita sitä esimerkiksi NCS väreistä. Kannattaa muistaa, että useimmat värit voimistuvat isoilla pinnoilla, ja valon suunta ja määrä vaikuttavat väriin. Lisäksi esimerkiksi ympäröivät rakennukset ja luonto vaikuttavat lopputulokseen.

Pihapiirissä kokonaisuuden hahmottelu on myös tärkeää – toki, jos on aina haaveillut vaikkapa siniharmaasta talosta niin se onnistuu, mutta silloin pitää ajatella pihapiirin kokonaisuutta eli lisätä samaa väriä muuallekin. Tähän käyvät esimerkiksi isohkot luonnonkivet, jotka tasaavat ilmettä ’istuttaen’ värin ympäristöön. Värin valinta on haasteellista, ja sen vuoksi on saatavana koepurkkeja, joilla kannatta tehdä neliö tai parikin ja tarkastella väriä kauempaa ja eri vuorokauden aikoina, jotta kokonaisuus hahmottuu paremmin.

Lappi kuva