GVK:s handdesinfektion uppfyller de strängaste standarderna

GVK:s handdesinfektion uppfyller de strängaste standarderna

27.4.2020

Geliksi GeveDesi samt Geliksi GeveDesi Pro handdesinfektions EN-certifikattester angående bakterier och jäst har godkänts. Båda produkterna uppfyller EN 13624 och EN 13727 standarderna.

Båda GeveDesi-handdesinfektionerna blev godkända när det gäller 30 sekunders testen. I testen undersöks hur effektivt bakterier och jäst dör på handen efter 30 sekunders användning. P.g.a. detta uppfyller GeveDesi handdesinfektionerna även sjukhusens och hälsovårdens krav enligt ovan nämnda certifikat.

Produkterna testades i Abbot Analytical testlaboratorier I Birkenhead, England. Andra certifikattester pågår fortfarande och vi har lovats resultat inom 1-2 månader, detta på grund av brådska med anledning av COVID2019. Vi informerar genast vi fått resterande testresultat.

Handdesinfektionen säljs i fyra olika förpackningsstorlekar: 500 ml och 1 L påfyllningsförpackning, 3 L påfyllningskanister och 3 L plastämbar med lock. Tidigare hade vi att välja mellan två olika styrkor (GeveDesi 61% och GeveDesi Pro 71%), men från och med nu gör vi endast den starkare 71% :iga. Vi har gjort detta beslut med anledning av att etanolens tillgång har förbättrats. Produkternas EAN-koder, förpackningsmärkningar, artikelnummer och pris hålls samma som tidigare.

Koronaepidemin har ökat handdesinfektionsåtgången kraftigt, vilket har lett till en världsomfattande otillräcklig tillgång av pumpflaskor. GVK Coating Technology Oy börjar som första i Norden framställningen av pumpar. Tack vare detta kan vi från och med juni erbjuda finska pumpar och på samma gång skapa arbete i Finland. För tillfället tillverkas 80% av pumparna i Kina och 10% i Italien.

< Tillbaka